Реставрація інформаційної стели на в’їзді в село Малі Канівці

    Як до Вас звертатись?

    Телефон

    Не завжди ми виконуємо замовлення з нуля. Іноді до нас приходять з проханням про реставрацію або переоформленню вже готових проектів. Причини для цього завжди різні, але ми завжди з готовністю приймають за такі замовлення, щоб вдихнути в стару рекламу нове життя. Таким був і замовлення на реставрацію стели в селі Канівці, розташованому в Чорнобаївському районі, Черкаської області.

    До нас прийшов замовник з проханням оновити вже існуючу стелу на в’їзді в одне з сіл Черкаської області. Стелі було вже багато років і вона мала не дуже сприятливий вид. Спочатку вона була виготовлена з бетону і плитки-мозаїки, і колись мала, безсумнівно, гарний вигляд. Але, на жаль, ніщо не вічне.

    Стела до реставрації
    Так стела виглядала тоді

    Замовник приніс із собою креслення того, якою він хоче бачити стелу. Нашим фахівцям залишилося тільки підібрати матеріали, а також придумати як виконати задумане. Перемістити стелу на наше виробництво і вже там виконати всі роботи було неможливо. Виготовлена з бетону конструкція нізащо б не зрушилася б з місця. Тому ми вирішили діяти за принципом: «Оскільки гора не йде до Магомеду, тоді Магомед йде до гори». Зібравши все необхідне бригада монтажників вирушило в гості в чудове село Малі Канівці, батьківщину відомого українського поета Михайла Драй-Хмари.

    Для реставрації інформаційної стели був обраний матеріал композит. Ще на виробництві композит був вирізаний в потрібних розмірах. Потім наші художники-оформлювачі нанесли на потрібні панелі аплікацію з самоклеючої плівки Oracal 751 серії, яка спеціально розроблена для формування написів, маркувань та декорацій з високими вимогами до навантажень і стійкості проти абразивного дії вітру та погодних умов.

    Прибувши на місце хлопці відразу переступили до роботи. Першим ділом був встановлений металевий каркас, який повністю повторював початкову форму стели. Потім, на цей каркас монтажники прикріпили заздалегідь приготовлені композитні панелі. Працювати на висоті 4 метри не зовсім зручно, але наші хлопці відмінно впоралися з поставленим завданням.

    Оцінивши результати нашої роботи замовник залишився задоволеним. А ми, крім усього іншого, можемо пишатися тим, що вдихнули нове життя в стару стелу. Тепер вона простоїть ще багато-багато років, і буде радувати жителів і гостей міста.

    Стела після реставрації

    Поки не вмру, не перестану
    Тебе шукати на землі
    І серце зоряного лану,
    Де Твої плинуть кораблі.
    Засклеплена в глухій яскині
    Моя бунтується душа —
    О, де те небо, де те синє,
    Що смертний біль її втіша?
    Дихни на неї, як в дитинстві,
    Що в землю з ненькою лягло,
    І не цурайсь мене — я син твій —
    І пригорни моє чоло.
    Михайло Драй-Хмара
    Поки не вмру, не перестану…

      Є питання? Хочете зробити замовлення? Зв’яжіться з нами:

      Ваше ім’я (обов’язково):

      Ваш e-mail (обов’язково):

      Номер телефону:

      Повідомлення

      Прикрепить файл:


      Дивіться також: